Nakon čitanja ovih zadnjih postova na temu brokera i platformi i ja sam odlučila podijeliti svoje iskustvo iz samog početka susreta s forexom. I jas sam forex upoznala preko MPT i odlučila uložiti novac u firmu koja je obečavala solidnu zaradu, bez potrebe po nekom poznavanju trejdanja, jer je za trejdanje bio korišten njihov tzv. autopilot. Nažalost ušla sam u "igru" baš u vrijeme kad jim se srušio "robot" i umjesto profita "zaradila" minus. Nakon toga su nas iz MPT obavijestili, da do daljnega robot neče raditi. I tako smo jednostavno ostali prepušteni samim sebi. OK, istina je, da postoji njihov forum i webinari, ali za potpunog amatera to je premalo. No nažalost je večina onih koji su upali u isti štos počeli trejdati sami. I gubili, gubili...do samog kraja.
Meni je razum ipak prevladao i počela sam tražiti više podataka o forexu opčenito, kao i o različitim sistemima, itd. Brzo sam shvatila, da mi platforma MPT nudi premalo (da ne kažem ništa) i tako sam skinula MT4 na kojoj radim još danas. Odlučila sam u forex uložiti malo više novca i tek tada pomislila, da bi ipak bilo dobro provjeriti kome ja zapravo dajem svoje novce. Naime na netu sam čitala o mnogim samozvanim brokerima, koji su na različite nepoštene načine otimali pipseve u svoju korist. I tako sam počela tražiti više podataka o MPT (t.j. Simray). Nažalost u registru Kredittilsynet te firme nisam našla . Ali sam našla ovaj link:
http://www.fsc.bg/media_center/files/Doc_05_En.doc Na osnovu toga odlučila sam potražiti brokera, koji ima sve regularne dozvole i prenjela svoj kapital u sigurnije "ruke".
Tu je još i jedan koristan link:
http://www.cftc.gov/customerprotection/fraudawarenessandprevention/forex/cftcnasaaforexalert.htmlMoje osobno mišljenje je, da MPT platforma nije za početnike u forexu. A i nudi samo trgovanje 4 paricama. Bez znanja i škole jedino je pametno, da se "trejderi"služe korištenja signala pa tim putem pokušavaju nešto ostvariti. A druga opcija je, da jednostavno upišu školu i počnu učiti na nekoj drugoj platformi. A obično se onda i prelazi drugim brokerskim kučama, koje ti nude profesionalnije platforme i koji naravno imaju dozvole sa strane državnih financijskih institucija.
I eto, ja sam na neki način baš vesela, da sam odlučila učiti i tek mi je sad jasno kakvu sam sreču imala, da nisam bezglavo klikala »sell i buy« jer bi definitivno izgubila sve. A to je več viđena priča mnogih početnika.
Pozdrav svima.